Η πανδημία δεν λέει να ξεκολλήσει, και απ’ όσα λένε οι ειδικοί θα αργήσει να φύγει από τη ζωή μας. Ως εκ τούτου, θα βολτάρουμε παρέα με τη μάσκα μας για αρκετό καιρό ακόμη. Τι κάνουμε όμως για να αποφύγουμε τις αρνητικές συνέπειες της μάσκας στο πρόσωπό μας, το γνωστό ως maskne φαινόμενο με τα σπυράκια;

Μην επιβαρύνετε το πρόσωπό σας με βαρύ μακιγιάζ. Αποφύγετε το μέικ- απ, τις πούδρες, τα κραγιόν. Αφήστε το πρόσωπό σας να αναπνέει όσο γίνεται, αφού ήδη η μάσκα «κόβει» οξυγόνο από τους πόρους του δέρματος. Βάψτε αν θέλετε λίγο απαλά τα μάτια σας –που φαίνονται– και τίποτε άλλο.

Πριν φορέσετε τη μάσκα αλλά και όταν τη βγάζετε, να πλένετε καλά το πρόσωπό σας με άφθονο νερό. Αν χρειάζεται, κάνετε και καθαρισμό με καλής ποιότητας υλικά. Βάλτε μετά μια καλή ενυδατική κρέμα στο
πρόσωπό σας για να κρατήσει την υγρασία που χρειάζεται.

Μη χρησιμοποιείτε την ίδια μάσκα από τη στιγμή που τη βγάζετε από το πρόσωπό σας. Αν είναι πολλαπλής χρήσης, να την πλύνετε και να τη σιδερώσετε, και μετά να τη χρησιμοποιήσετε. Αν είναι μιας χρήσης, απλώς την πετάτε προσεκτικά στα σκουπίδια.

Παίρνοντας αυτές τις προφυλάξεις, θα έχετε το πρόσωπό σας καθαρό, χωρίς εκείνα τα σημάδια που βλέπουμε ειδικά στους ανθρώπους που απαρτίζουν το υγειονομικό προσωπικό. Προσοχή, λοιπόν, προστατέψτε το πρόσωπό σας από τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης της μάσκας λόγω πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *