Σίγουρα δεν μας αρέσουν τα λαδωμένα μαλλιά μας. Τι κάνουμε, λοιπόν, για να μην αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Πού είναι το λάθος μας και πώς το διορθώνουμε;

Κατ’ αρχάς, νομίζετε πως είναι σωστό να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δύο ημέρες. Λάθος! Τα βλέπετε λιπαρά και θεωρείτε πως χρειάζονται λούσιμο. Όμως η λύση είναι ακριβώς στο αντίθετο. Οι ειδικοί συνιστούν λούσιμο μία, άντε δύο το πολύ φορές την εβδομάδα.

Ας πάμε τώρα στο καθαυτό λούσιμο των μαλλιών, και στα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν για ένα καλό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε με ένα καλής ποιότητας σαμπουάν. Πλύνετε τα μαλλιά σας με αρκετό σαμπουάν
και ξεπλύνετέ τα με αρκετό νερό, μέχρι να φύγει όλο το σαμπουάν. Αν είναι πολύ λερωμένα, επαναλάβετε με δεύτερο χέρι λουσίματος. Στη συνέχεια απλώστε στα μαλλιά σας ένα καλό conditioner. Αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά και μετά ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό. Στο τέλος, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι στο καλό ξέπλυμα των μαλλιών σας. Δεν πρέπει να βιάζεστε, για να μη μείνουν υπολείμματα των προϊόντων στα μαλλιά σας, που θα τα δείχνουν λιπαρά.

Μετά το λούσιμο συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ενυδατικά προϊόντα. Σίγουρα κάνουν καλό. Τα βάζετε όμως σωστά; Τα ενυδατικά λάδια τα βάζουμε μόνο στις άκρες της τρίχας. Ποτέ μην καλύπτετε όλα τα μαλλιά σας με λάδια ενυδατικά μέχρι τις ρίζες. Είναι ένας λόγος για να λαδίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *