Το άγχος διαλύει τις σχέσεις

Δεν είναι απαραίτητο να είναι και οι δύο αγχώδεις σε μια σχέση. Και ο ένας να είναι η καταστροφή μπορεί να είναι η ίδια. 

Οι αγχώδεις άνθρωποι συνήθως αποφεύγουν να αντιμετωπίζουν τις πηγές των προβλημάτων τους. Αυτό οδηγεί σε συστηματική αναβλητικότητα και αυτή με τη σειρά της σε πλήθος εντάσεων.

Πολλές φορές ο λιγότερο ή καθόλου αγχώδης σύντροφος αδυνατεί ή δυσκολεύεται να κατανοήσει τον περισσότερο αγχώδη. Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις την πηγή του προβλήματος όταν δεν το έχεις βιώσει.  Στην προσπάθειά του να βοηθήσει, συνήθως εκλογικεύει τα ζητήματα, αγνοώντας ότι αυτή είναι μια τακτική που δεν προσφέρει το παραμικρό, γιατί μόλις τα φώτα της λογικής σβήσουν ο παραλογισμός του ύπερβολικού άγχους παραμένει και εξοντώνει κάθε ίχνος λογικής.

Πολλές φορές το άγχος του συντρόφου μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, γίνεται και δικό μας. Μπαίνουμε μέσα στο πρόβλημά του και προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις αγχώδεις εστίες ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές τους. 

Αυτή η διαδικασία, καθώς περνά ο καιρός, δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα, μεγαλύτερες εντάσεις και μεγάλη παθογένεια η οποία δεν μπορεί να εξαφανιστεί παρά μόνο με τη βοήθεια ειδικού.

Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί το υπερβολικό άγχος τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα της σχέσης και οι σύντροφοι θα μπορούν να απολαμβάνουν την κοινή ζωή τους χωρίς περιττές τριβές και εντάσεις, που το μόνο που κάνουν είναι να δηλητηριάζουν  την καθημερινότητά μας.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

Peaceful serene beautiful young lady wear pajamas lying asleep relaxing sleeping in cozy white bed on soft pillow resting covered with blanket enjoying good healthy sleep concept, above top view

Όσα μυστικά ευεξίας και αν αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε μια καλή ποιότητα …

mpougatsa-me-anthotiro

Υλικά 400 γρ ανθότυρο 200 γρ cream cheese 4 αυγά 150 γρ …

matala-crete

Τι ξεχωριστό μπορεί να έχει μια παραλία με λευκή άμμο, ψιλό βότσαλο …

pexels-dimitris-mourousiadis-6477503 (1)

Μπορεί οι άνθρωποι να έχουμε ανακαλύψει τα extreme sports για να εκτοξεύσουμε κι άλλο …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.