Αμοργός, το νησί της Χοζοβιώτισσας

Όποιος πάει μια φορά στην Αμοργό, η ομορφιά της χαράσσεται στην ψυχή του. Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων, με άγρια ομορφιά, υπέροχες παραλίες, καλοσυνάτους ανθρώπους και υπέροχο φαγητό. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από  αυτό που αποτύπωσε τόσο γλαφυρά ο Λυκ Μπεσόν στην ταινία «Απέραντο γαλάζιο».

Η αύρα του νησιού είναι αυτή που συνεπαίρνει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά. Κι αν κάποιος εντυπωσιαστεί από το ένα από τα δύο λιμάνια του, τα Κατάπολα, στην Αιγιάλη θα αναφωνήσει πως εκεί θα ήθελε να ζει για πάντα.

Το όνομα της Αμοργού προέρχεται από το φυτό αμοργίς, που είναι ένα είδος λιναριού.

Η Χώρα της είναι ένα μέρος που σαγηνεύει με την απλότητα και τη γραφικότητά του. Οι παραλίες της Αγίας Άννας, του Μούρου με το ψιλό βοτσαλάκι της, τα βοτσαλένια Παραδείσια, η μικρή αμμουδίτσα στο Καμπί και το μοναδικό Μαλτέζι, προσκαλούν τον επισκέπτη να κολυμπήσει στα νερά τους και να νιώσει ένα με το Αιγαίο.

Αυτό όμως που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα είναι το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 9ου αιώνα που μοιάζει εξωπραγματικό. Η μονή βρίσκεται χτισμένη μέσα στο βουνό και ο θρύλος λέει πως η δημιουργία της είναι ένα θαύμα της Παναγίας και της εικόνας της που βρέθηκε εκεί μετά από πολλές περιπέτειες, σαν να ήθελε να ξεκουραστεί στον βράχο για πάντα…

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

pexels-jonathan-borba-3578783

Η μυρωδιά της θαλασσινής αύρας, ο ήχος του φλοίσβου, η υγρή άμμος …

pexels-andrea-piacquadio-3967023

Η φωνή του συντρόφου μας είναι από τις πιο οικείες που ηχούν …

pexels-sora-shimazaki-5938225

Ακόμη ένας πονοκέφαλος για τη γυναικεία ομορφιά. Εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες, …

pexels-cottonbro-4505454

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Βγαίνουμε για καφέ με μια φίλη μας …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.