Υλικά

12  λουκάνικα Φρανκφούρτης

12  ξυλάκια, καλαμάκια

150 γρ.  Καλαμποκάλευρο

130 γρ.  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ.  αλάτι

1  πρέζα πιπέρι

50 γρ.  Ζάχαρη, κρυσταλλική

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

240 γρ. Γάλα

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά ρευστό

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ ποτήρι

Περνάμε τα καλαμάκια στα λουκάνικα

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και περιμένουμε να ζεσταθεί

Βουτάμε τα λουκάνικα στο ποτήρι με το μείγμα και τα τηγανίζουμε δύο δύο

Τα γυρνάμε τακτικά για να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές

Αφού αφρατέψουν τα αφαιρούμε

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα λουκάνικα

Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα

TIP! Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια διότι αν το ηλιέλαιο είναι καυτό η ζύμη δεν θα ψηθεί σωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *