Έχεις τη λύση; Έχω το πρόβλημα!

Όταν ο άνθρωπος είναι αρνητικός, ό,τι και να του πεις για να τον βοηθήσεις, πάντα θα βρει κάτι για να σε πείσει πως το πρόβλημά του είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Είναι αυτό το είδος των ανθρώπων που πολύ συχνά θα ήθελες να χαστουκίσεις! Όχι γιατί όλα τούς πάνε στραβά, αλλά γιατί πιστεύουν πως είναι οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που υποφέρουν.

Πονάει συστηματικά το κεφάλι τους και τους προτείνεις να επισκεφθούν έναν γιατρό.

«Μα, δεν προλαβαίνω. Και τι να μου κάνει ο γιατρός; Έχω ξαναπάει. Άσε που δεν έχω χρήματα για ιατρικές επισκέψεις και, κυρίως, δεν έχω χρόνο. Λες να μου συμβαίνει κάτι σοβαρό;»

Μία λύση και πέντε προβλήματα!

Ο εργοδότης τούς εκμεταλλεύεται. Δεν τους πληρώνει τις υπερωρίες και καταστρατηγεί το ωράριο.

Παραπονούνται διαρκώς και μοιραία κάποια στιγμή τούς προτείνεις να εξηγηθούν με τον εργοδότη ή τον προϊστάμενο και αν αυτό δεν ευοδωθεί, τότε να αναζητήσουν άλλη εργασία.

«Δεν καταλαβαίνει αυτός από λόγια. Όχι, δεν το έχω προσπαθήσει, αλλά τον ξέρω. Κι αν του το πω και μετά μου κάνει τη ζωή κόλαση; Κι αν με απολύσει; Πώς να βρω άλλη δουλειά; Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις δουλειά; Να απευθυνθώ στην επιθεώρηση εργασίας; Επώνυμα; Τρελάθηκες; Άσε, δεν ξέρεις εσύ!»

Ασφαλώς, ποτέ δεν ξέρουν οι άλλοι, γιατί απλώς αυτού του είδους οι άνθρωποι τα ξέρουν ΟΛΑ!!!

Οι αρνητικοί άνθρωποι δεν θα αποδεχτούν ποτέ πως το πρόβλημά τους μπορεί να επιλυθεί. Τους αρέσει να γκρινιάζουν, να συγκεντρώνουν πάνω τους όλη την προσοχή, να τους λυπούνται, να ζουν με τον φόβο μιας επερχόμενης καταστροφής.

Παίρνουν αύξηση; «Γύρευε τι θα μου ζητήσει να κάνω τώρα στη δουλειά».

Βγαίνουν καλές οι ιατρικές εξετάσεις; «Κι αν έχουν κάνει λάθος οι γιατροί, ή τα μηχανήματα ήταν χαλασμένα;»

Γνωρίζουν έναν καλό άνθρωπο; «Στην αρχή όλοι καλοί φαίνονται».

Αναρρώνουν από μια ασθένεια; «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη!»

Παντρεύεται το παιδί τους; «Κι αν χωρίσει; Κι αν έχει και παιδιά, τι θα απογίνουν; Ξέρεις πόσα διαζύγια υπάρχουν σήμερα;»

Προγραμματίζουν μια τεχνική εργασία; «Όλοι είναι λαμόγια και θέλουν να με κλέψουν».

Τις περισσότερες φορές οι αρνητικοί άνθρωποι είναι παράλληλα αναβλητικοί και αναποφάσιστοι. Αυτό κάνει την κατάστασή τους ακόμη χειρότερη και τη δική μας θέση, όταν βρισκόμαστε στον περίγυρό τους, ακόμη πιο δυσχερή. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να τους πείσουμε πως τα πράγματα μπορεί και να εξελιχθούν ευοίωνα. Αυτό δεν περνά καν από το μίζερο μυαλό τους!

Άρα;

Αν τους αγαπάμε πολύ, ίσως να κάνουμε άλλη μία προσπάθεια. Αν όμως δεν αντέχουμε, δεν είναι ντροπή να απομακρυνθούμε. Ούτε να αλλάζουμε κουβέντα όταν η μαυρίλα τους διεισδύει με ορμή στην ψυχή μας.

Γιατί, για να βοηθήσεις κάποιον, πρέπει πρωτίστως αυτός να θέλει να βοηθηθεί.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

pexels-dimitris-mourousiadis-6477503 (1)

Μπορεί οι άνθρωποι να έχουμε ανακαλύψει τα extreme sports για να εκτοξεύσουμε κι άλλο …

naupaktos-ellada-omorfia-zinaclub

Έτσι κι αλλιώς η Ναύπακτος μοιάζει ιδανικός προορισμός για οποιαδήποτε εποχή. Ένα πανέμορφο …

zeugari-agaphmeo

Όταν αναζητούμε έναν άνθρωπο που εξ ορισμού τον θεωρούμε το άλλο μας …

article-66-5197.XL

Οι ντόπιοι την αποκαλούν Μάραθο, στο χάρτη θα την βρείτε ως Μαραθόπολη. …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.