Κάνουμε τη σχέση μας πιο δυνατή

Στη σχέση μας με τον σύντροφό μας έχουμε την επιλογή να εστιάζουμε στα θετικά της συνύπαρξής μας ή να γκρινιάζουμε με όσα δεν μας αρέσουν ή δε μας ταιριάζουν.

Για να εστιάσουμε στα θετικά χρειάζεται να είμαστε θετικοί άνθρωποι εμείς οι ίδιοι. Δεν λέμε να παραβλέπουμε τα πάντα, απλώς να μη μεγαλοποιούμε καταστάσεις που θα μπορούσαμε να τις ξεπεράσουμε με λίγο χιούμορ ή με μια καλή συζήτηση. Ας δούμε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πάμε τη σχέση μας σε ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο.

1. Ακούμε τις απόψεις του συντρόφου μας, χωρίς προκαταλήψεις, τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία και προσοχή, συνειδητοποιώντας πως σε αυτή τη σχέση είμαστε ισότιμοι και αφηνόμαστε να παρασυρθούμε από τον τρόπο σκέψης του και την οπτική του.

2. Αυξάνουμε την  αγάπη μας και την ένδειξη θαυμασμού στο πρόσωπό του. Αξιολογούμε τα επιτεύγματά του ή τις καθημερινές νίκες του σε όσα εκείνος θεωρεί σημαντικά. Τον αντιμετωπίζουμε με άλλα μάτια, προσφέρουμε τον καλό μας λόγο χωρίς ειρωνεία και πραγματική κατανόηση. Προσέχουμε να μην υπερβάλλουμε στις εκφράσεις και τις αντιδράσεις μας. 3. Κοιταζόμαστε στα μάτια. Εστιάζουμε πάνω του, σε όσα λέει και σε όσα κρύβονται πίσω από αυτά που λέει. Προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε και να θυμηθούμε τι ήταν αυτό που βλέπαμε στην αρχή της σχέσης μας, τότε που όλα ήταν πιο ρομαντικά και πιο παθιασμένα.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

Peaceful serene beautiful young lady wear pajamas lying asleep relaxing sleeping in cozy white bed on soft pillow resting covered with blanket enjoying good healthy sleep concept, above top view

Όσα μυστικά ευεξίας και αν αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε μια καλή ποιότητα …

stress-gineka-armonia

Δεν είναι απαραίτητο να είναι και οι δύο αγχώδεις σε μια σχέση. …

mpougatsa-me-anthotiro

Υλικά 400 γρ ανθότυρο 200 γρ cream cheese 4 αυγά 150 γρ …

matala-crete

Τι ξεχωριστό μπορεί να έχει μια παραλία με λευκή άμμο, ψιλό βότσαλο …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.