Στη σχέση μας με τον σύντροφό μας έχουμε την επιλογή να εστιάζουμε στα θετικά της συνύπαρξής μας ή να γκρινιάζουμε με όσα δεν μας αρέσουν ή δε μας ταιριάζουν.

Για να εστιάσουμε στα θετικά χρειάζεται να είμαστε θετικοί άνθρωποι εμείς οι ίδιοι. Δεν λέμε να παραβλέπουμε τα πάντα, απλώς να μη μεγαλοποιούμε καταστάσεις που θα μπορούσαμε να τις ξεπεράσουμε με λίγο χιούμορ ή με μια καλή συζήτηση. Ας δούμε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πάμε τη σχέση μας σε ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο.

1. Ακούμε τις απόψεις του συντρόφου μας, χωρίς προκαταλήψεις, τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία και προσοχή, συνειδητοποιώντας πως σε αυτή τη σχέση είμαστε ισότιμοι και αφηνόμαστε να παρασυρθούμε από τον τρόπο σκέψης του και την οπτική του.

2. Αυξάνουμε την  αγάπη μας και την ένδειξη θαυμασμού στο πρόσωπό του. Αξιολογούμε τα επιτεύγματά του ή τις καθημερινές νίκες του σε όσα εκείνος θεωρεί σημαντικά. Τον αντιμετωπίζουμε με άλλα μάτια, προσφέρουμε τον καλό μας λόγο χωρίς ειρωνεία και πραγματική κατανόηση. Προσέχουμε να μην υπερβάλλουμε στις εκφράσεις και τις αντιδράσεις μας. 3. Κοιταζόμαστε στα μάτια. Εστιάζουμε πάνω του, σε όσα λέει και σε όσα κρύβονται πίσω από αυτά που λέει. Προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε και να θυμηθούμε τι ήταν αυτό που βλέπαμε στην αρχή της σχέσης μας, τότε που όλα ήταν πιο ρομαντικά και πιο παθιασμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *