Κατοικίδια, ένα όπλο εναντίον της κατάθλιψης

Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η συμβίωση με ένα κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο. Ένα χάδι και μόνο μπορεί να επιβραδύνει τον καρδιακό μας ρυθμό. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί όταν το σκυλάκι ή το γατάκι μας αρχίσει να στριφογυρίζει ανάμεσα στα πόδια μας, να χοροπηδά παίζοντας με ένα έντομο, να μας γλείφει από χαρά ή να κυνηγά την ουρά του.

Η σκέψη και μόνο σχηματίζει ένα χαμόγελο στα χείλη μας. Είναι αυτή η ανιδιοτελής αγάπη του οικόσιτου ζώου και τα εκπληκτικά αισθητήριά του που νιώθουν τη διάθεσή μας από μακριά, που τα κάνει μια υπέροχη συντροφιά.

Μια αγκαλιά, λίγο χάδι, ακόμη και η γλυκιά τους φατσούλα μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματά μας και να ασχοληθούμε μαζί τους.

Εκτός των άλλων, η ανάγκες του για περιποίηση μπορούν να μας κινητοποιήσουν κάποιες ημέρες που τα βάρη μάς καθηλώνουν.

Επιπλέον, στην περίπτωση των σκύλων, η καθημερινή τους βόλτα μας αναγκάζει να βγούμε από το σπίτι, να περπατήσουμε, ακόμη και να κοινωνικοποιηθούμε, καθώς στον δρόμο μας είναι πολύ πιθανόν να συναντήσουμε και άλλους ζωόφιλους και να πιάσουμε έστω και μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί τους, η οποία θα έχει σχέση με τα αγαπημένα μας ζωάκια.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

pexels-jonathan-borba-3578783

Η μυρωδιά της θαλασσινής αύρας, ο ήχος του φλοίσβου, η υγρή άμμος …

pexels-andrea-piacquadio-3967023

Η φωνή του συντρόφου μας είναι από τις πιο οικείες που ηχούν …

pexels-sora-shimazaki-5938225

Ακόμη ένας πονοκέφαλος για τη γυναικεία ομορφιά. Εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες, …

pexels-cottonbro-4505454

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Βγαίνουμε για καφέ με μια φίλη μας …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.