Το τρώμε στις ταβέρνες και γλείφουμε και τα δάχτυλά μας. Το κοντοσούβλι μπορούμε όμως να το φτιάχνουμε και στο σπίτι μας ανά πάσα στιγμή.

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει όσο χοιρινό χρειαζόμαστε σε κομμάτια.

Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκι.

Κόβουμε πράσινες, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.

Περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια του κρέατος και τις πιπεριές στα καλαμάκια και μετά περνάμε στην μαγεία της μαγειρικής!
Μαρινάρουμε!!! Ανακατεύουμε τα υλικά της αρεσκείας μας για την μαρινάδα. Λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, μουστάρδα

και λίγο κρασί. Βυθίζουμε τα κοντοσούβλια μας εκεί και τα μαρινάρουμε για μερικές ώρες.

Αν θέλουμε τα ψήνουμε μόλις τελειώσει το μαρινάρισμα, αν τα θέλουμε για μελλοντική χρήση, τα βάζουμε σε σακούλες τροφίμων και τα καταψύχουμε.

Για το ψήσιμο επιλέγουμε μια γάστρα με σχάρα. Τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα, ρίχνουμε λίγο νερό στη γάστρα, κλείνουμε το καπάκι της και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *