Η λίμνη Κερκίνη είναι ένα μικρός παράδεισος και βρίσκεται στον νομό Σερρών. Είναι ένας από τους 10 υγρότοπους διεθνούς σημασίας της Ελλάδας που ορίστηκε από τη συνθήκη Ramsar.

Είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1932, με την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα.

Περισσότερα από 300 είδη πουλιών έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή, 50 από τα οποία συμπεριλαμβάνονται στον Κόκκινο Κατάλογο των πουλιών της Ελλάδας.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βαρκάδα στα νερά της λίμνης και ξενάγηση στα πολλά είδη σπάνιων πουλιών που ενδημούν εκεί. Ερωδιοί, συλφίδες, λαγγόνια, φλαμίνγκο, πελεκάνοι, κορμοράνοι και τόσα άλλα, που σίγουρα δεν θα έχετε ξανακούσει τα ονοματά τους!

Στις όχθες της λίμνης, στα καταπράσινα λιβάδια, βόσκουν ανέμελα βουβάλια!

Η ηρεμία είναι μοναδική και οι ήχοι της φύσης μας επαναφέρουν αρχέγονες μνήμες.

Το χωριό Κερκίνη φροντίζει για τη φιλοξενία των επισκεπτών με όμορφα καταλύματα, αλλά αν θέλετε να απομακρυνθείτε λίγο και να δείτε τη λίμνη από ψηλά, τότε τα Άνω Πορόια είναι μια ιδανική επιλογή.

Μην παραλείψετε να ζητήσετε να δοκιμάστε όλα τα τοπικά εδέσματα και κυρίως τα  γλυκά που γίνονται από το γάλα των βουβαλιών.

Η Κερκίνη είναι μια επιλογή ηρεμίας και χαλάρωσης και είναι σίγουρα από τις πιο εναλλακτικές επιλογές για…ψαγμένους ταξιδιώτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *