ΜΑΤΑΛΑ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΩΝ HIPPIES

Τι ξεχωριστό μπορεί να έχει μια παραλία με λευκή άμμο, ψιλό βότσαλο και αρμυρίκια; Έχει, αν μιλάμε για τα Μάταλα.

Αυτό που την έκανε διάσημη είναι οι σπηλιές της ή μάλλον τα παιδιά των λουλουδιών που πέρασαν τις νύχτες τους εκεί και εμπνεύστηκαν από την περιοχή κατά τις δεκαετίες του 60 και του 70. Εκείνα τα χρόνια διάσημοι μετέπειτα καλλιτέχνες όπως ο Μπομπ Ντύλαν, η Τζόαν Μπαέζ και η Τζάνις Τζόπλιν ένωναν τις ανησυχίες τους για την παγκόσμια ειρήνη γράφοντας στίχους κάτω από τον έναστρο ουρανό της περιοχής και κάνοντας έτσι τα Μάταλα γνωστά σε όλο τον κόσμο ως το θέρετρο των Hippies.

Σήμερα στις σπηλιές που κατασκευάσθηκαν πιθανότατα ως χριστιανικοί τάφοι στους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των βράχων από ψαμμίτη, δεν κατοικούν πια hippies, το τοπίο όμως παραμένει μαγευτικό κι ένας μοναδικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Σε απόσταση 70 χλμ από το Ηράκλειο, η θαυμάσια παραλία στα Μάταλα θα σας αποζημιώσει. Πολύ κοντά βρίσκονται πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, όπως το Καμηλάρι και ο Σίβας, ενώ αν ενδιαφέρεστε για την αρχαία ιστορία της περιοχής, είναι απαραίτητη η επίσκεψη σας σε δύο από τις πιο γνωστές πόλεις της μινωϊκής  Κρήτης. Την Φαιστό και την Γόρτυνα.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

Peaceful serene beautiful young lady wear pajamas lying asleep relaxing sleeping in cozy white bed on soft pillow resting covered with blanket enjoying good healthy sleep concept, above top view

Όσα μυστικά ευεξίας και αν αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε μια καλή ποιότητα …

stress-gineka-armonia

Δεν είναι απαραίτητο να είναι και οι δύο αγχώδεις σε μια σχέση. …

mpougatsa-me-anthotiro

Υλικά 400 γρ ανθότυρο 200 γρ cream cheese 4 αυγά 150 γρ …

pexels-dimitris-mourousiadis-6477503 (1)

Μπορεί οι άνθρωποι να έχουμε ανακαλύψει τα extreme sports για να εκτοξεύσουμε κι άλλο …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.