Οι μυρωδιές που μας χαλαρώνουν

Είναι κάποιες μυρωδιές που μας δημιουργούν αμέσως εικόνες, και τότε ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό μας και ξαφνικά όλες οι αντιστάσεις χαλαρώνουν. Μπορεί να είναι μια μυρωδιά από τα παλιά, το άρωμα που φορούσε η μητέρα μας όταν ήμασταν μικροί, κάτι που μας θυμίζει την κουζίνα της μαμάς ή της γιαγιάς, ή έναν χώρο ο οποίος συνδέθηκε με ευχάριστες αναμνήσεις.

Το βρεφικό ταλκ είναι μια τέτοια περίπτωση. Είναι η ασυνείδητη ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων ή μας θυμίζει την εποχή που τα δικά μας παιδιά ήταν πολύ μικρά.

Η βανίλια έχει την ιδιότητα να συνδέεται με πολλές γλυκές αναμνήσεις. Από το κέικ που μοσχοβολούσε όταν το έψηνε η μαμά, μέχρι πολλών ειδών αρώματα και κρέμες, τη μυρωδιά των οποίων μπορεί να έχουμε συνδέσει με ευχάριστες στιγμές.

Η ρίγανη έχει πολύ κατευναστική επίδραση από μόνη της. Αν μάλιστα τη συνδέσουμε με το κυριακάτικο τραπέζι ή τη χωριάτικη σαλάτα του ευλογημένου ελληνικού καλοκαιριού, τότε το χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη μας και δεν φεύγει με τίποτα.

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου μπισκότου λειτουργεί αυτόματα κατευναστικά. Είναι ένα εύκολο σπιτικό γλυκό που συνδέεται ευθέως με την παιδική μας ηλικία. Ίσως για αυτό τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται όλο και περισσότερες κρέμες και καλλυντικά με το άρωμα του μπισκότου. Τέλος, η πιο χαλαρωτική μυρωδιά είναι αυτή του ανθρώπου που αγαπάμε. Αποπνέει ασφάλεια και ζεστασιά και μας βοηθά να ηρεμήσουμε καθώς είναι κάτι οικείο και αγαπημένο.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

pexels-jonathan-borba-3578783

Η μυρωδιά της θαλασσινής αύρας, ο ήχος του φλοίσβου, η υγρή άμμος …

pexels-andrea-piacquadio-3967023

Η φωνή του συντρόφου μας είναι από τις πιο οικείες που ηχούν …

pexels-sora-shimazaki-5938225

Ακόμη ένας πονοκέφαλος για τη γυναικεία ομορφιά. Εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες, …

pexels-cottonbro-4505454

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Βγαίνουμε για καφέ με μια φίλη μας …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.