Όλα είναι θέμα… προτεραιότητας

«Τι γλυκό να σ’ αγαπούν και να σου το λένε…» αλλά και να σου το δείχνουν. Δεν είναι αρκετό να δηλώνει κάποιος πως σε αγαπά. Πολλές φορές οι πράξεις είναι τόσο αναντίστοιχες με τα λόγια, που και αυτά χάνουν την αξία τους.

Οι σωστές σχέσεις έχουν και τις σωστές προτεραιότητες. Με αυτό δεν εννοούμε πως θα πρέπει διαρκώς και αδιαλείπτως να είμαστε η πρώτη και βασική προτεραιότητα του συντρόφου μας. Εννοούμε όμως πως δεν είναι δυνατόν να μη χωράμε πουθενά, ενώ χωρούν όλα και όλοι οι άλλοι.

Υπάρχουν πολλοί που νομίζουν πως ξεμπερδεύουν με ένα «σ’ αγαπώ», ενώ ό,τι κάνουν δείχνει πως ενδιαφέρονται μόνο για τη στιγμή και όχι για τα βαθύτερα συναισθήματα και τις ανάγκες μας.

Αν ο σύντροφός μας μάς αφήνει έξω από την καθημερινότητά του για να ικανοποιήσει μόνο τις δικές του ανάγκες ή τις ανάγκες άλλων ανθρώπων γύρω του –εκτός από τις δικές μας–, τότε είναι σαφές πως ούτε υπήρξαμε ποτέ προτεραιότητά του ούτε και πρόκειται να γίνουμε ποτέ. Και αν το δεχτούμε αυτό, τότε θα πρέπει να το κάνουμε αδιαμαρτύρητα,  γιατί παραμένοντας σε μια τέτοια σχέση, θα έχουμε διδάξει τον σύντροφό μας πως ούτε κι εμείς θεωρούμε τελικά τον εαυτό μας προτεραιότητά…

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

pexels-jonathan-borba-3578783

Η μυρωδιά της θαλασσινής αύρας, ο ήχος του φλοίσβου, η υγρή άμμος …

pexels-andrea-piacquadio-3967023

Η φωνή του συντρόφου μας είναι από τις πιο οικείες που ηχούν …

pexels-sora-shimazaki-5938225

Ακόμη ένας πονοκέφαλος για τη γυναικεία ομορφιά. Εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες, …

pexels-cottonbro-4505454

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Βγαίνουμε για καφέ με μια φίλη μας …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.