Σίφνος, το νησί του Τσελεμεντέ και της γεύσης

Ακόμη και αν κάποιος δεν εντυπωσιαστεί από τα κάλλη της όμορφης Σίφνου, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από το φαγητό της. Σαν να το έχει ο τόπος και βγάζει ανθρώπους σαν τον κορυφαίο Έλληνα σεφ Νίκο Τσελεμεντέ, που αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις και χτίζουν πάνω σε αυτές πιάτα μοναδικά και ανεπανάληπτα.

Εκτός όμως από την παράδοση στη μαγειρική, η Σίφνος έχει τεράστια ιστορία και στην αγγειοπλαστική. Από κιούπια και πιάτα μέχρι κεραμικές σόμπες και πήλινα καπάκια για την καμινάδα, τους γνωστούς φλάρους, οι Σιφναίοι τεχνίτες είχαν πάντα μια απαράμιλλη τεχνική.

Η Σίφνος ωστόσο είναι ένα νησί με πολλές όμορφες και προσβάσιμες παραλίες για όλα τα γούστα. Από τις Καμάρες, που είναι το λιμάνι της, μέχρι τον Φάρο, τον Πλατύ Γιαλό, το υπέροχο Βαθύ, το Γλυφό, τη Φασολού και τόσες άλλες, που ο επισκέπτης του νησιού δεν θα ξέρει πού να πρωτοκολυμπήσει.

Η Απολλωνία είναι το μέρος όπου γίνονται όλα. Τα μπαρ, τα εστιατόρια, η κοσμικότητα, αλλά υπάρχουν και μέρη που όποιος πάει στη Σίφνο σίγουρα πρέπει να επισκεφθεί.

Το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής είναι ένα σημείο από τα πιο πολυφωτογραφημένα και όχι αδίκως. Η θέα από εκεί είναι μοναδική και η αίσθηση που αφήνει είναι ότι εκεί είσαι εσύ και ο Θεός. Και για το τέλος αφήσαμε το μαγευτικό Κάστρο, που είναι το σημείο της απόλυτης ηρεμίας, ιδιαίτερα αν το επισκεφθείτε λίγο πριν σουρουπώσει. Η θέα, τα χρώματα και το τοπίο είναι η καλύτερη φωτογραφία που θα έχουν τραβήξει ποτέ τα μάτια σας και θα την κρατήσετε για πάντα στην ψυχή σας.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

pexels-jonathan-borba-3578783

Η μυρωδιά της θαλασσινής αύρας, ο ήχος του φλοίσβου, η υγρή άμμος …

pexels-andrea-piacquadio-3967023

Η φωνή του συντρόφου μας είναι από τις πιο οικείες που ηχούν …

pexels-sora-shimazaki-5938225

Ακόμη ένας πονοκέφαλος για τη γυναικεία ομορφιά. Εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες, …

pexels-cottonbro-4505454

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Βγαίνουμε για καφέ με μια φίλη μας …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.