Ξυπόλητοι στην αμμουδιά

Η μυρωδιά της θαλασσινής αύρας, ο ήχος του φλοίσβου, η υγρή άμμος στα πέλματα και το απέραντο γαλάζιο είναι το καλύτερο φάρμακο κατά του στρες.

Το αστικό περιβάλλον μάς αναγκάζει να δημιουργούμε τεχνητά συνθήκες ηρεμίας για να κάνουμε ένα διάλειμμα ευεξίας στην πολυάσχολη ζωή μας.

Ένας περίπατος στη θάλασσα, όμως, συγκεντρώνει όλα όσα χρειαζόμαστε για να φορτίσουμε τις «μπαταρίες» του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής μας, και μάλιστα με τον πιο ανέξοδο τρόπο.

Η επαφή του σώματος με τη γη, την άμμο, αποφορτίζει ουσιαστικά το σώμα από τα βάρη του. Ο ρυθμικός ήχος της θάλασσας λειτουργεί χαλαρωτικά και δίνει προοπτική στη σκέψη. Οι καρδιακοί ρυθμοί πέφτουν, η αναπνοή αυτορυθμίζεται, οι εκφράσεις του προσώπου λειαίνονται και το μυαλό ισορροπεί. Η ευεξία έρχεται με τρόπο φυσικό, χωρίς αρώματα, ασκήσεις ή διαλογισμό, τα οποία είναι πολύ βοηθητικά όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε και να περπατήσουμε δίπλα στο υγρό στοιχείο.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

pexels-dimitris-mourousiadis-6477503 (1)

Μπορεί οι άνθρωποι να έχουμε ανακαλύψει τα extreme sports για να εκτοξεύσουμε κι άλλο …

naupaktos-ellada-omorfia-zinaclub

Έτσι κι αλλιώς η Ναύπακτος μοιάζει ιδανικός προορισμός για οποιαδήποτε εποχή. Ένα πανέμορφο …

zeugari-agaphmeo

Όταν αναζητούμε έναν άνθρωπο που εξ ορισμού τον θεωρούμε το άλλο μας …

article-66-5197.XL

Οι ντόπιοι την αποκαλούν Μάραθο, στο χάρτη θα την βρείτε ως Μαραθόπολη. …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.