ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΠΗΛΙΩΝ

Μπορεί οι άνθρωποι να έχουμε ανακαλύψει τα extreme sports για να εκτοξεύσουμε κι άλλο την αδρεναλίνη μας, τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την άγρια ομορφιά που η ίδια η φύση έχει ζωγραφίσει.

Και ίσως δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό δείγμα από τις Γαλάζιες Σπηλιές της Ζακύνθου. Εκεί όπου ιδιόμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί έχουν δημιουργήσει μια σειρά σπηλαίων εξωτικής ομορφιάς.

Οι Γαλάζιες Σπηλιές βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, ξεκινώντας από τον Άγιο Νικόλαο και φτάνοντας μέχρι το ακρωτήριο Σχοινάρι.

Τα απότομα και τραχιά βράχια και τα γαλήνια και καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα τοπίο πραγματικά σπάνιας ομορφιάς που σίγουρα δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού.

Σε αρκετές από αυτές τις σπηλιές μπορείτε να μπείτε με δικό σας σκάφος αρκεί να είναι σχετικά μικρό. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να απολαύσετε το τοπίο κάνοντας εκδρομή με τα καραβάκια που ξεκινούν είτε από τον Μακρύ Γιαλό, είτε από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, είτε από το Σχοινάρι.

Εάν δεν έχετε χάσει τη λαλιά σας από το εξωπραγματικό τοπίο και τους μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς με τα πορτοκαλί και μοβ κοράλλια που υπάρχουν στο βυθό, τότε μην διστάσετε να βουτήξετε στα κρύα νερά της Μεγάλης και της Μικρής Σπηλιάς ή όπου αλλού το καραβάκι αποφασίσει να κάνει στάση για να απολαύσετε το μοναδικό αυτό τοπίο σπάνιας ομορφιάς.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Top Articles

Peaceful serene beautiful young lady wear pajamas lying asleep relaxing sleeping in cozy white bed on soft pillow resting covered with blanket enjoying good healthy sleep concept, above top view

Όσα μυστικά ευεξίας και αν αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε μια καλή ποιότητα …

stress-gineka-armonia

Δεν είναι απαραίτητο να είναι και οι δύο αγχώδεις σε μια σχέση. …

mpougatsa-me-anthotiro

Υλικά 400 γρ ανθότυρο 200 γρ cream cheese 4 αυγά 150 γρ …

matala-crete

Τι ξεχωριστό μπορεί να έχει μια παραλία με λευκή άμμο, ψιλό βότσαλο …

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.